İş sonrası temizlik nasıl yapılır ve eviniz nasıl pırıl pırıl olur?

 İş sonrası temizlik nasıl yapılır ve eviniz nasıl pırıl pırıl olur?

Harry Warren

Herhangi bir iş tamamlandıktan sonra ev genellikle çok kirli, tozlu ve artık inşaat malzemeleriyle doludur! Bu nedenle, iş sonrası temizliğin doğru yapılması çok önemlidir. Ancak bundan sonra odalardaki mobilyaları ve evi düzene koymanın zamanı gelir.

Ayrıca bakınız: İç çamaşırı çekmecenizi nasıl düzenlersiniz ve dağınıklığa sonsuza dek nasıl veda edersiniz?

Ve iş sonrası temizlik sadece evinizi temiz ve steril tutmak için yapılmamalıdır, aynı zamanda solunum yolu alerjileri, halsizlik ve baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden olan mikrop ve bakterilerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olur.

Üstüne üstlük, profesyoneller tarafından kullanılan boya ve kimyasalların izlerini gidermek için saha temizliğinin çok iyi yapılması gerekir.

Peki, bu adımın ne kadar önemli olduğunu gördünüz mü? Öyleyse şimdi bir şantiyenin tüm güçlüklerinden ve kırılmalarından sonra evi hazır hale getirmek için ne yapmanız gerektiğine göz atın.

İşten sonra evin zemini nasıl temizlenir?

Zeminin temizlenmesi, iş sonrası temizliğin ilk adımı olmalıdır. Ne kadar erken temizlenirse, geçiş o kadar hızlı temizlenir.

İlk olarak, en kaba kir ve tozu temizleyin. Bunu bir süpürge veya hatta bir elektrikli süpürge kullanarak yapabilirsiniz.

Bir sonraki adım, su ve nötr sabunla nemlendirilmiş bir bez almak ve temizliği tekrarlamaktır. Bu noktada, kaplamanın yapısına zarar vermemek ve parlaklığı almamak için çelik sünger, cila ve diğer aşındırıcı ürünlerin kullanılması önerilmez.

Zemindeki fazla tozu temizlemek için de aynı ipucu geçerlidir: nötr sabunlu nemli bir bezle silin ve kurumasını bekleyin. Zeminin tamamen temiz olmadığını düşünüyorsanız, işlemi tekrarlayın. İsterseniz, temizliği daha kolay ve hızlı hale getirmek için bir MOP kullanın.

(iStock)

Yerde sıva ve boya artıkları olduğunu fark ettiniz mi? Biraz beyaz sirke ve karbonatı karıştırın ve zeminin üzerine dökün. Birkaç dakika bekletin ve ardından yumuşak bir bezle nazikçe silin.

İşten sonra kapı ve pencereler nasıl temizlenir?

Tadilat sırasında sürekli temizlik yapılsa da, kapılar ve pencereler ortama sinen kiri emer. Peki iş sonrası kapı ve pencereler nasıl temizlenir? Çok basit!

Bir kapta ılık su ve birkaç damla nötr deterjanı karıştırın. Süngerin veya mikrofiber bezin yumuşak tarafı ile tüm uzunluğu ve kenarları silin.

Kapı ve pencerelerin cam kısımlarını temizlemek için aşağıdaki ipucunu izleyin:

  • 5 litre su, 1 yemek kaşığı nötr deterjan ve 1 yemek kaşığı alkolden oluşan bir karışım hazırlayın.
  • Çizilmeleri önlemek için camı mikrofiber bir bezle silin ve kurumaya bırakın.
  • Temizliği tamamlamak ve kalan toz, boya ve sıvayı gidermek için pencere temizleyicisi uygulayın.

İşten sonra dış alan nasıl temizlenir?

Öncelikle yüzey kirlerini temizlemek için dış mekanın tüm zeminini süpürün. Ardından sandalye, masa, kova ve raf gibi tüm dış mekan mobilyalarını nemli bir bezle suyla silmenizi öneririz.

Zemin çimentoluysa, temizlik sadece su ve hafif deterjanla yapılabilir. Karışımı zemine uygulayın ve sert kıllı bir süpürgeyle fırçalayın. Temiz suyla durulayarak bitirin, ancak her zaman su israfına dikkat edin.

(iStock)

Porselen karolar için 2 yemek kaşığı çamaşır suyu ve 1 litre su ekleyin ve tüm zemine dökün. Ardından temiz su dökün, fazla suyu almak için silecek ve zemini temiz ve parlak bırakmak için kuru bir bez kullanın.

İş sonrası temizlik için hangi ürünler kullanılmalı?

Ev yapımı tarifler, malzemeleri bulmanın kolaylığı nedeniyle bile hoş karşılanır, değil mi? Ancak, her zaman her temizlik türü için üretilmiş ve güvenliğinizi sağlamak ve sağlık risklerinden kaçınmak için üretilmiş ürünlere öncelik vermeniz önerilir.

Bu nedenle, iş sonrası temizlik için ideal olan sertifikalı ürün seçeneklerimize göz atın:

  • Zemin temizleyicileri
  • Cam temizleyici
  • Nötr deterjan
  • Sabun tozu
  • Mikrofiber bez veya pazen
  • Yumuşak sünger

Hangi araçlar iş sonrası temizliğe yardımcı olur?

Düzgün bir şantiye temizliği yapmak için birkaç temel alete sahip olmanız gerekir. İyi haber şu ki, bunların çoğu zaten günlük temizlikte kullanılan temel temizlik malzemeleri listesine uyuyor.

Yukarıda listelenen ürünlere ek olarak, işte ihtiyacınız olan şeyler:

  • Yumuşak kıllı süpürge (kapalı alan için)
  • Sert kıllı süpürge (dış alan için)
  • Çöp küreği
  • Çöp torbası
  • Hoover
  • Eldivenler
  • Kova
  • Çekçek
  • Paspas
  • Hortum
  • Merdiven

Ev nasıl temiz tutulur?

Evin tüm odalarında o inanılmaz temizliği yaptıktan sonra birçok insanın sorusu şudur: Evi nasıl temiz tutabilirim?

Tam dezenfeksiyonu zaten yaptığınıza göre, her şeyi her zaman temiz ve güzel kokulu bırakmak için rutine hangi alışkanlıkları dahil edeceğinizi bilmenin zamanı geldi:

  • Takvimde haftalık bir temizlik programı tutun;
  • Dış alanın (garaj, avlu ve bahçe) temizliğini de temizliğe dahil edin;
  • Mobilya ve zeminlerde kir ve toz birikmesine asla izin vermeyin;
  • Her odayı ve yüzeyi temizlemek için özel ürünler kullanın;
  • Lekeleri fark ederseniz, ertelemeyin, hemen temizleyin;
  • İnsanların evin içinde ayakkabı ile yürümesini önleyin;
  • Fayansları, tavanları ve duvarları temizlemeyi unutmayın.

Tüm ailenin enerjisini yenilemek için yepyeni bir ev gibisi yoktur, değil mi? Artık iş sonrası temizliğin nasıl yapılacağına ve evinizin nasıl temiz kalacağına dair tüm adımları bildiğinize göre, ellerinizi kirletmenin ve ipuçlarımızı takip etmenin zamanı geldi!

Bir dahaki sefere görüşürüz!

Ayrıca bakınız: Bahçe bakımı: unlu böceklerden nasıl kurtulacağınızı görün

Harry Warren

Jeremy Cruz, kaotik alanları sakin sığınaklara dönüştüren anlayışlı ipuçları ve püf noktaları ile tanınan, tutkulu bir ev temizliği ve düzenleme uzmanıdır. Ayrıntılara keskin bir bakış açısı ve verimli çözümler bulma becerisiyle Jeremy, güzelce organize edilmiş bir evi düzenleme, basitleştirme ve sürdürme konusundaki uzmanlığını paylaştığı, oldukça popüler olan blogu Harry Warren'da sadık bir takipçi kitlesi edindi.Jeremy'nin temizlik ve düzenleme dünyasına yolculuğu, kendi alanını lekesiz tutmak için çeşitli teknikleri hevesle denediği gençlik yıllarında başladı. Bu erken merak, sonunda derin bir tutkuya dönüştü ve onu ev yönetimi ve iç tasarım okumaya yöneltti.On yıldan fazla bir deneyime sahip olan Jeremy, müthiş bir bilgi tabanına sahiptir. Profesyonel organizatörler, iç mimarlar ve temizlik hizmeti sağlayıcıları ile işbirliği içinde çalışarak uzmanlığını sürekli geliştirdi ve genişletti. Alanındaki en son araştırmalar, trendler ve teknolojilerle her zaman güncel kalarak, okuyucularına pratik ve etkili çözümler sunmak için geleneksel bilgeliği modern yeniliklerle birleştiriyor.Jeremy'nin blogu, evin her alanında dağınıklığı gidermek ve derinlemesine temizlik yapmak için adım adım kılavuzlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda düzenli bir yaşam alanı sürdürmenin psikolojik yönlerini de araştırıyor. Etkisini anlıyorzihinsel esenlik konusundaki dağınıklığı ortadan kaldırıyor ve yaklaşımına mindfulness ve psikolojik kavramları dahil ediyor. Düzenli bir evin dönüştürücü gücünü vurgulayarak, okuyucularına bakımlı bir yaşam alanıyla el ele gelen uyumu ve dinginliği deneyimlemeleri için ilham veriyor.Jeremy, kendi evini titizlikle düzenlemediği veya bilgeliğini okuyucularla paylaşmadığı zamanlarda bit pazarlarını keşfederken, benzersiz depolama çözümleri ararken veya yeni çevre dostu temizlik ürünleri ve teknikleri denerken bulunabilir. Günlük yaşamı iyileştiren görsel olarak çekici alanlar yaratmaya olan gerçek aşkı, paylaştığı her tavsiyede parlıyor.İster işlevsel depolama sistemleri oluşturmaya, ister zorlu temizlik sorunlarının üstesinden gelmeye veya sadece evinizin genel havasını iyileştirmeye ilişkin ipuçları arıyor olun, Harry Warren'ın yazarı Jeremy Cruz, başvuracağınız uzmandır. Bilgilendirici ve motive edici bloguna kendinizi kaptırın ve daha temiz, daha düzenli ve nihayetinde daha mutlu bir eve doğru bir yolculuğa çıkın.