Banyo ve mutfak için çöp kutusu nasıl seçilir?

 Banyo ve mutfak için çöp kutusu nasıl seçilir?

Harry Warren

Çöp olduğu için her şey aynı değildir. Banyoda atılanlar mutfakta atılanlardan farklı bir malzemedir. Bu nedenle, her ortam için nasıl bir çöp kutusu seçileceğini bilmek önemlidir. Bu sadece organizasyon ve hijyene yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bakterilerin çoğalmasını da önler.

Ayrıca bakınız: Günlük ütüleme için pratik rehber

Bunu göz önünde bulundurarak, evinizdeki her oda için ideal çöp kutusunu nasıl seçeceğinize dair aşağıda ayırdığımız ipuçlarına göz atın.

Banyonuz için çöp kutusu nasıl seçilir?

Banyoda kural, çok fazla çöp birikmesine izin vermemektir. Aslında bu, evin hiçbir odasında iyi değildir, ancak banyo söz konusu olduğunda, kötü koku ve bakterilerin çoğalmasını önlemek için daha da fazla kritere sahip olmak gerekir.

Bu nedenle, bu oda için ideal olan, çok büyük olmayan, beş ila üç litre kapasiteli bidonlardır. Yıkama için kolay taşınabilir olmaları da önemlidir. Endikasyon, bidonun haftada bir kez sterilize edilmesidir.

Ayrıca, elinizi kapağa koymak zorunda kalmadan açıp kapatabilmeniz için 'ayaklı' modelleri tercih edin.

(iStock)

Mutfağınız için çöp kutusu nasıl seçilir?

Size neyi seçmemeniz gerektiğini söyleyerek başlamaya ne dersiniz? Haydi, yiyecekleri, giderdeki kirleri ve diğer kalıntıları atarken pratiklik sağlamak için lavabonun üstündeki küçük çöp kutusunu seviyorsanız, bir hata yaptığınızı ve evinizdeki herkesi riske attığınızı bilin.

Lavabonun üzerinde bir çöp kutusu bulundurmak, mikroorganizmaların bir yüzeyden veya gıdadan başka bir yere geçmesi anlamına gelen çapraz kontaminasyon olasılığını artırır. Bu tür kontaminasyon enfeksiyonlara ve diğer hastalıklara neden olabilir.

(iStock)

UniMetrocamp Wyden Üniversite Merkezi tarafından yapılan bir anket, bakteri ve mantar sayısı göz önünde bulundurulduğunda, lavaboda çapraz bulaşma riski taşıyan öğeler sıralamasında [lavaboda tutulan] çöp kutusunun ilk sırada yer aldığına işaret etmiştir.

Bu nedenle, bu senaryodan kaçınmanın ilk adımı, çöpleri yerde bir çöp kutusunda tutmaktır. Kapağı el hizasında ve açma mekanizmaları da ayaklarda olanları tercih edin. Aşırı çöp birikimini önlemek için bu kabın kapasitesi 15 litreye kadar çıkabilir.

Ayrıca, sızıntıyı önlemek için ağır hizmet tipi bir çöp torbası kullanın. Hepsinden önemlisi, her gün torbayı değiştirin ve çöpleri toplayın. Bu konu hakkında birazdan daha fazla konuşacağız.

Evsel atıkların bakımı

Evdeki her oda için doğru boyut ve tipte çöp kutusu seçmenin yanı sıra, sanitasyon ve doğru atık bertarafı gibi konularda da endişelenmeye değer. Bunun nasıl yapılacağını aşağıda görebilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Bebek karyolası çeşitleri: 7 modeli görün ve bebeğiniz için doğru olanı seçin

Çöp kutumu nasıl temizlerim?

Yukarıda belirtildiği gibi, tüm çöp kutularının haftada en az bir kez temizlenmesi gerekmektedir.

Bunu yapmak için çamaşır suyu kullanın ve kabı yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından sabun ve suyla yıkayın. Bu tür temizlik için özel olarak bir lif kabağı ayırmayı unutmayın.

Çöpler nasıl imha edilir?

Bunu yapmak için mutfağınızda birden fazla çöp kutusu bulundurun veya plastik, cam, metal ve organik gıda gibi malzemeleri ayırmak için farklı renklerde torbalar kullanın (evsel atıkların nasıl ayrılacağı konusunda size daha önce öğrettiklerimizi hatırlayın).

Evde kompost kutusu kullanımını benimsemek ve böylece belirli organik gıda türlerini bertaraf ederken çevresel etkiyi azaltmak ve ev bitkileriniz için hala gübreye sahip olmak ilginç olabilir.

Harry Warren

Jeremy Cruz, kaotik alanları sakin sığınaklara dönüştüren anlayışlı ipuçları ve püf noktaları ile tanınan, tutkulu bir ev temizliği ve düzenleme uzmanıdır. Ayrıntılara keskin bir bakış açısı ve verimli çözümler bulma becerisiyle Jeremy, güzelce organize edilmiş bir evi düzenleme, basitleştirme ve sürdürme konusundaki uzmanlığını paylaştığı, oldukça popüler olan blogu Harry Warren'da sadık bir takipçi kitlesi edindi.Jeremy'nin temizlik ve düzenleme dünyasına yolculuğu, kendi alanını lekesiz tutmak için çeşitli teknikleri hevesle denediği gençlik yıllarında başladı. Bu erken merak, sonunda derin bir tutkuya dönüştü ve onu ev yönetimi ve iç tasarım okumaya yöneltti.On yıldan fazla bir deneyime sahip olan Jeremy, müthiş bir bilgi tabanına sahiptir. Profesyonel organizatörler, iç mimarlar ve temizlik hizmeti sağlayıcıları ile işbirliği içinde çalışarak uzmanlığını sürekli geliştirdi ve genişletti. Alanındaki en son araştırmalar, trendler ve teknolojilerle her zaman güncel kalarak, okuyucularına pratik ve etkili çözümler sunmak için geleneksel bilgeliği modern yeniliklerle birleştiriyor.Jeremy'nin blogu, evin her alanında dağınıklığı gidermek ve derinlemesine temizlik yapmak için adım adım kılavuzlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda düzenli bir yaşam alanı sürdürmenin psikolojik yönlerini de araştırıyor. Etkisini anlıyorzihinsel esenlik konusundaki dağınıklığı ortadan kaldırıyor ve yaklaşımına mindfulness ve psikolojik kavramları dahil ediyor. Düzenli bir evin dönüştürücü gücünü vurgulayarak, okuyucularına bakımlı bir yaşam alanıyla el ele gelen uyumu ve dinginliği deneyimlemeleri için ilham veriyor.Jeremy, kendi evini titizlikle düzenlemediği veya bilgeliğini okuyucularla paylaşmadığı zamanlarda bit pazarlarını keşfederken, benzersiz depolama çözümleri ararken veya yeni çevre dostu temizlik ürünleri ve teknikleri denerken bulunabilir. Günlük yaşamı iyileştiren görsel olarak çekici alanlar yaratmaya olan gerçek aşkı, paylaştığı her tavsiyede parlıyor.İster işlevsel depolama sistemleri oluşturmaya, ister zorlu temizlik sorunlarının üstesinden gelmeye veya sadece evinizin genel havasını iyileştirmeye ilişkin ipuçları arıyor olun, Harry Warren'ın yazarı Jeremy Cruz, başvuracağınız uzmandır. Bilgilendirici ve motive edici bloguna kendinizi kaptırın ve daha temiz, daha düzenli ve nihayetinde daha mutlu bir eve doğru bir yolculuğa çıkın.