Hamile bavulu: aslında neyi paketlemeniz gerekiyor, ne zaman paketlemelisiniz ve daha fazla ipucu

 Hamile bavulu: aslında neyi paketlemeniz gerekiyor, ne zaman paketlemelisiniz ve daha fazla ipucu

Harry Warren

Hayatımızı sonsuza dek değiştiren bazı yolculuklar vardır ve bebeğin gelişi için doğum hastanesine gitmek de böyledir. Dolayısıyla, hiçbir şey doğum valizinin nasıl hazırlanacağını bilmekten daha önemli değildir.

İyi paketlenmiş bir bavul, anneler ve küçük çocuklar için yaşamın ilk günlerinde doğru ürünleri ve kıyafetleri sağlar. Eşyalar genellikle banyo malzemeleri, kıyafetler ve diğer aksesuarları içerir. Ancak, aşırıya kaçmaya gerek yoktur.

Aşağıdaki listeye bakınız Her Ev Bir Dava bu özel görevde size yardımcı olmak için ayrıntılı olarak hazırlanmıştır.

Ama hamile çantanıza ne koymalısınız?

Bir doğum çantası hazırlamak söz konusu olduğunda, ilk adım hastane yönetimiyle iletişime geçmektir; böylece hangi eşyalara izin verildiğini ve hangilerinin talep edildiğini kontrol edebilirsiniz.

Pek çok lohusa servisi, anne adaylarına lohusa çantalarına neler koymaları gerektiğine dair önceden hazırlanmış bir liste sunmaktadır. Genel olarak konuşmak gerekirse, bu ürünler ve kıyafetler hastanede geçirilen süre için pratik olarak vazgeçilmezdir.

Ayrıca bakınız: Plastik sandalyeler nasıl temizlenir: kir ve lekelerden tamamen kurtulun

Genellikle bavulun bir parçası olan bazı eşyaları listeledik:

Annem için

  • Bol, rahat külotlar (normalde giydiğinizden bir beden büyük almak isteyebilirsiniz);
  • geniş çoraplar;
  • önden açıklığı olan kombinezonlar (bu emzirirken kolaylık sağlayacaktır);
  • Banyo için kaymaz terlik;
  • odada dolaşmak için rahat bir terlik;
  • deodorant, şampuan, saç kremi, sabun ve diğer hijyen malzemeleri;
  • Gerektiğinde elleri ve odadaki yüzeyleri dezenfekte etmek için bir şişe %70 alkol;
  • Mevsime göre eve dönüş zamanı için rahat kıyafetler;
  • Doktor izin verirse, doğum sonrası korsesi;
  • emzirme sütyenleri ve göğüs pedleri;
  • yaygın emiciler;
  • saç tokası, taç ve elastik bant gibi aksesuarlar;
  • kirli çamaşırları koymak için büyük bir çanta;
  • kişisel belgeler;
  • cep telefonu (tıbbi işlemler sırasında refakatçinin yanında bırakılmalıdır).
(iStock)

Bebek için

  • iki ila üç paket bebek bezi veya hastane tarafından belirtilen şekilde;
  • pişik için merhem;
  • bir paket pamuk;
  • Islak mendil;
  • Sıvı bebek sabunu;
  • Yedi takım bebek kıyafeti (bebeğin hamile kıyafetleri dışındaki kıyafetlerle kalabilmesi ihtimaline karşı);
  • battaniye veya yorganlar; (hastanenin bu malzemeleri temin etmediği durumlarda);
  • doğum izni için kıyafet.

Bakıcı/partner için

Hamile çantasını hazırlarken annenin refakatçisi için kıyafet ve aksesuarları da düşünmek gerekir. Günlük kıyafetlerin alınması, hijyen ürünlerinin ve belgelerin hatırlanması önerilir.

Ayrıca bakınız: Fayans kaplı banyo: Bugün temiz tutmak için 3 ipucu

Hamile çantanızı ne zaman hazırlamalısınız?

Hiçbir şeyin çok aceleye getirilmemesini veya gereksiz stres yaratılmamasını sağlamak için en iyisi hamile çantanızı önceden hazırlamaktır. Peki hamile çantanızı ne zaman hazırlamalısınız? Bir öneri, bebeğe hamile kalmadan en az üç ay önce eşyaları ayırmaktır.

Aile yavaş yavaş bebeğin kıyafetlerini yıkayabilir ve katlayabilir, böylece her şey yeni aile üyesinin gelişine hazır olur.

Tüm bunlardan sonra, ipuçlarını beğendiniz mi? Gelmeye devam edin ve Her Ev Bir Dava Ev bakım ve temizlik rutininizi kolaylaştırmak ve size bir dizi organizasyon ipucu vermek için buradayız.

Harry Warren

Jeremy Cruz, kaotik alanları sakin sığınaklara dönüştüren anlayışlı ipuçları ve püf noktaları ile tanınan, tutkulu bir ev temizliği ve düzenleme uzmanıdır. Ayrıntılara keskin bir bakış açısı ve verimli çözümler bulma becerisiyle Jeremy, güzelce organize edilmiş bir evi düzenleme, basitleştirme ve sürdürme konusundaki uzmanlığını paylaştığı, oldukça popüler olan blogu Harry Warren'da sadık bir takipçi kitlesi edindi.Jeremy'nin temizlik ve düzenleme dünyasına yolculuğu, kendi alanını lekesiz tutmak için çeşitli teknikleri hevesle denediği gençlik yıllarında başladı. Bu erken merak, sonunda derin bir tutkuya dönüştü ve onu ev yönetimi ve iç tasarım okumaya yöneltti.On yıldan fazla bir deneyime sahip olan Jeremy, müthiş bir bilgi tabanına sahiptir. Profesyonel organizatörler, iç mimarlar ve temizlik hizmeti sağlayıcıları ile işbirliği içinde çalışarak uzmanlığını sürekli geliştirdi ve genişletti. Alanındaki en son araştırmalar, trendler ve teknolojilerle her zaman güncel kalarak, okuyucularına pratik ve etkili çözümler sunmak için geleneksel bilgeliği modern yeniliklerle birleştiriyor.Jeremy'nin blogu, evin her alanında dağınıklığı gidermek ve derinlemesine temizlik yapmak için adım adım kılavuzlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda düzenli bir yaşam alanı sürdürmenin psikolojik yönlerini de araştırıyor. Etkisini anlıyorzihinsel esenlik konusundaki dağınıklığı ortadan kaldırıyor ve yaklaşımına mindfulness ve psikolojik kavramları dahil ediyor. Düzenli bir evin dönüştürücü gücünü vurgulayarak, okuyucularına bakımlı bir yaşam alanıyla el ele gelen uyumu ve dinginliği deneyimlemeleri için ilham veriyor.Jeremy, kendi evini titizlikle düzenlemediği veya bilgeliğini okuyucularla paylaşmadığı zamanlarda bit pazarlarını keşfederken, benzersiz depolama çözümleri ararken veya yeni çevre dostu temizlik ürünleri ve teknikleri denerken bulunabilir. Günlük yaşamı iyileştiren görsel olarak çekici alanlar yaratmaya olan gerçek aşkı, paylaştığı her tavsiyede parlıyor.İster işlevsel depolama sistemleri oluşturmaya, ister zorlu temizlik sorunlarının üstesinden gelmeye veya sadece evinizin genel havasını iyileştirmeye ilişkin ipuçları arıyor olun, Harry Warren'ın yazarı Jeremy Cruz, başvuracağınız uzmandır. Bilgilendirici ve motive edici bloguna kendinizi kaptırın ve daha temiz, daha düzenli ve nihayetinde daha mutlu bir eve doğru bir yolculuğa çıkın.