Duşta su tasarrufu nasıl yapılır? Şimdi uygulamanız için 8 ipucunu sizin için ayırdık

 Duşta su tasarrufu nasıl yapılır? Şimdi uygulamanız için 8 ipucunu sizin için ayırdık

Harry Warren

Bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek su faturanızın miktarını azaltabilir ve yine de çevreye yardımcı olabilirsiniz. Şu andan itibaren hangi önlemleri almanız gerektiğini görün!

Sonuçta, duşta nasıl su tasarrufu yapılır? Birçok insan duş altında çok fazla zaman geçiriyor ve ay sonunda eve su faturası geldiğinde o korkuyu yaşıyor. Siz de bu ekibin bir parçasıysanız, bazı tutumları değiştirmenin tam zamanı.

Ayrıca bakınız: Paslanmaz çelik çizikler nasıl giderilir ve her şey yeniden nasıl parlar? Emin ipuçlarına göz atın

Aslında, duş sırasında suyu akılcı bir şekilde kullandığımızda, banka hesabına faydalı olmanın yanı sıra - vergi değeri çok daha düşük olacağından - bu suyun boşa harcanmasını önleyerek çevre ile işbirliği yapmış oluruz.

O Her Ev Bir Dava günlük hijyeninizi etkilemeden su tasarrufu yapmak için 8 basit ipucu ayırdı. Aşağıdakilere göz atın ve bu alışkanlıkları evinizde uygulayın.

Duşta su tasarrufu için 8 ipucu

Aslında duş almak yaygın bir alışkanlıktır ve bu nedenle günlük yaşamda birçok kişi duş altında geçirdiği süreye genellikle dikkat etmez. Ancak, duşta nasıl su tasarrufu yapılacağını bilmek çok önemlidir.

Bu alışkanlık değişikliği için ipucu, esnek olmak ve basit teknikleri hemen benimsemeye başlamak, bunları yavaş yavaş kendi rutininize ve ailenizin rutinine eklemektir. Hangi adımları izlemeniz gerektiğini görün!

1. Duşta geçirdiğiniz süreyi azaltın

SABESP'e (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) göre, damper yarı açıkken 15 dakika süren bir duş 135 litre su tüketir. Sabunlanırken damperi kapatır ve duş süresini 5 dakikaya indirirseniz, tüketim 45 litreye düşer. Bu yüzden gözünüz saatte olsun.

2. Günde bir kez banyo yapmak

Brezilya Dermatoloji Derneği'ne göre, Brezilya gibi yılın birçok ayında havanın sıcak olduğu yerlerde bile hijyeni korumak için insanların günde bir kez duş alması önerilmektedir. Günlük banyo, bakterilerin vücutta çoğalmasını ve dermatolojik sorunları önlemek için önemlidir. Bundan daha fazlasına ihtiyacınız yok!

3. Gövdeyi damper kapalıyken köpürtün

Vücudunuzdan sabun veya saçınızdan şampuan ve saç kremi geçirirken damperi kapatmayı unutmayın. Üstelik üşümekten korkmanıza da gerek yok! Duş sıcaklığını yüksekte bırakın, ardından damperi kapatın ve hızlıca köpürtün. Duş kabininin buharı, sıcaklığı hoş tutmaya yardımcı olacaktır.

Duşta arkada kalan kadın su damlarken şampuan uyguluyor. Duş alıyor ve ılık akan suyun altında rahatlıyor.

4. sıcak günlerde soğuk, hızlı duşlar alın

Duşta su tasarrufu yapmak için iyi bir alternatif, ilkbahar ve yazın yüksek sıcaklıklarından yararlanarak soğuk duş almaktır. Bu, duş altında geçen sürenin kısalmasına yardımcı olur ve dolayısıyla su tüketimini azaltır. Dahası, çok sıcak suyla banyo yapmak cildi kurutabilir, rahatsız edici kızarıklıklara, egzama ve dermatite neden olabilir.

5. Çocukların daha hızlı olmalarına yardımcı olmak

(iStock)

Çocuklu evlerde duşta nasıl su tasarrufu yapılacağını bilmek ekstra bir zorluktur, çünkü duşta geçirilen zaman bir oyun olarak anlaşılabilir ve uzatılabilir. Bununla birlikte, hızlı bir duşun önemini açıklamak gerekir ve bu, duş açıkken geçen sürenin azaltılmasına meydan okuyan dinamikler yoluyla teşvik edilebilir.

Ancak yardım etmeyi unutmayın ve küçüklerin daha hızlı bir banyoda bile tamamen tuvaletlerini yaptıklarından emin olun. Ulaşılan her "rekor" süre için ödüller oluşturun (ancak ideal süre olarak beş dakika bırakın).

6. İyi bir duşa yatırım yapın

Neyse ki günümüz piyasası, duş alırken daha rahat etmenizi sağlayacak birçok duş çeşidi sunmaktadır. Bazı modeller su tasarrufu yapmanıza yardımcı olurken bazıları da elektrik faturanızı düşürür.

Prensip olarak, elektrikli duş daha az su kullanır (dakikada yaklaşık sekiz litre), ancak elektrik faturası daha yüksektir. Gazlı duş daha fazla su kullanır (dakikada yaklaşık 22 ila 26 litre su), ancak elektrik tüketmez. Teraziye koymaya ve rutininize ve yaşam tarzınıza en uygun olanı seçmeye değer.

Bu duş modelleri hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, en iyi duş hangisi: gazlı, elektrikli, duvar veya tavan yazımızı okuyun ve daha iddialı bir seçim yapın.

GÖRÜNTÜ

7. bir basınç düşürücü takın

Su basıncı veya akış düşürücülerin kurulumu kolaydır ve musluklardan ve duşlardan su tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Bu şekilde, duş damperini daha fazla açmanız gerekecek, ancak su kullanımınızı daha iyi kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Mücevherleri düzenlemek için 3 basit ve yaratıcı fikir

Ancak, duşunuzda zaten düşük su basıncı varsa, bu uygun bir alternatif değildir.

8. Suyu yeniden kullanın

Duş suyu bahçeyi, kaldırımı yıkamak ve tuvaletleri yıkamak için yeniden kullanılabilir. Bunu yapmanın en kolay yolu, duş açıkken duş kabinine kova ve leğen yerleştirmektir.

Artık duşta nasıl su tasarrufu yapacağınızı biliyorsunuz! Peki daha da ileri gidip evde çeşitli işlerde nasıl su tasarrufu yapabileceğinizi öğrenmeye ne dersiniz?

Evde su tasarrufuna yönelik diğer girişimler

Aşırı su tüketimi, bu temel kaynakta kıtlık yaşanabileceği su krizlerine katkıda bulunur. Bu sorun ülkenin tüm bölgelerinde yaşanabilir.

Dolayısıyla, evde su tüketimini azaltma konusunda endişeleriniz varsa ve aylık faturanızı düşürmek için seçenekler arıyorsanız, bu israfı önlemenin ana yollarının bulaşıkları çok sık yıkamaktan kaçınmak ve sifon düğmesine daha az süre basılı tutmak olduğunu bilin.

Yağmur suyunu çamaşırları, bahçeyi ve hatta arabanızı yıkamak için kullanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Bu tutum gezegenimiz için üzerinize düşeni yapmanıza yardımcı olacağından, yağmur suyunun nasıl toplanacağına dair daha fazla fikre göz atın. Ayrıca, evde suyu yeniden kullanmanın diğer yollarını da belirtiyoruz.

Kuşkusuz, evle ilgilenenler her zaman dış alanı yıkamak için zaman ayırırlar, değil mi? Ancak, bu görev sırasında su tasarrufu yapabilir ve yine de her şeyi temiz ve hoş kokulu bırakabilirsiniz. Burada, fazla su israf etmeden bahçeyi nasıl yıkayacağınıza dair ipuçları veriyoruz!

Bahçeye ek olarak, bulaşık yıkamak çok fazla su kullanır! Lavabo suyundan ve zamandan tasarruf etmek için, bazı bulaşıkları sıcak suda bekletmeyi deneyin. Yağ çıkarma işlemi daha hızlı olacak ve sonuç olarak yıkama da daha hızlı olacaktır. Kapları sabunlarken musluğu kapatmayı unutmayın.

Duşta ve evde nasıl su tasarrufu yapacağınıza dair bu önerilerden sonra, su faturanız çok daha düşük gelecektir. Gezegenle işbirliği yaparak yine de bir başarı duygusu hissedeceksiniz.

Burada Her Ev Bir Dava, Her evin karşılaştığı temizlik, düzenleme, temizlik ve diğer ikilemlerle hafif ve karmaşık olmayan bir şekilde yüzleşmenize yardımcı oluyoruz. Bizi takip edin ve bir dahaki sefere görüşmek üzere!

Harry Warren

Jeremy Cruz, kaotik alanları sakin sığınaklara dönüştüren anlayışlı ipuçları ve püf noktaları ile tanınan, tutkulu bir ev temizliği ve düzenleme uzmanıdır. Ayrıntılara keskin bir bakış açısı ve verimli çözümler bulma becerisiyle Jeremy, güzelce organize edilmiş bir evi düzenleme, basitleştirme ve sürdürme konusundaki uzmanlığını paylaştığı, oldukça popüler olan blogu Harry Warren'da sadık bir takipçi kitlesi edindi.Jeremy'nin temizlik ve düzenleme dünyasına yolculuğu, kendi alanını lekesiz tutmak için çeşitli teknikleri hevesle denediği gençlik yıllarında başladı. Bu erken merak, sonunda derin bir tutkuya dönüştü ve onu ev yönetimi ve iç tasarım okumaya yöneltti.On yıldan fazla bir deneyime sahip olan Jeremy, müthiş bir bilgi tabanına sahiptir. Profesyonel organizatörler, iç mimarlar ve temizlik hizmeti sağlayıcıları ile işbirliği içinde çalışarak uzmanlığını sürekli geliştirdi ve genişletti. Alanındaki en son araştırmalar, trendler ve teknolojilerle her zaman güncel kalarak, okuyucularına pratik ve etkili çözümler sunmak için geleneksel bilgeliği modern yeniliklerle birleştiriyor.Jeremy'nin blogu, evin her alanında dağınıklığı gidermek ve derinlemesine temizlik yapmak için adım adım kılavuzlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda düzenli bir yaşam alanı sürdürmenin psikolojik yönlerini de araştırıyor. Etkisini anlıyorzihinsel esenlik konusundaki dağınıklığı ortadan kaldırıyor ve yaklaşımına mindfulness ve psikolojik kavramları dahil ediyor. Düzenli bir evin dönüştürücü gücünü vurgulayarak, okuyucularına bakımlı bir yaşam alanıyla el ele gelen uyumu ve dinginliği deneyimlemeleri için ilham veriyor.Jeremy, kendi evini titizlikle düzenlemediği veya bilgeliğini okuyucularla paylaşmadığı zamanlarda bit pazarlarını keşfederken, benzersiz depolama çözümleri ararken veya yeni çevre dostu temizlik ürünleri ve teknikleri denerken bulunabilir. Günlük yaşamı iyileştiren görsel olarak çekici alanlar yaratmaya olan gerçek aşkı, paylaştığı her tavsiyede parlıyor.İster işlevsel depolama sistemleri oluşturmaya, ister zorlu temizlik sorunlarının üstesinden gelmeye veya sadece evinizin genel havasını iyileştirmeye ilişkin ipuçları arıyor olun, Harry Warren'ın yazarı Jeremy Cruz, başvuracağınız uzmandır. Bilgilendirici ve motive edici bloguna kendinizi kaptırın ve daha temiz, daha düzenli ve nihayetinde daha mutlu bir eve doğru bir yolculuğa çıkın.